Veelgestelde vragen

externalId=heuvelmanstaal-veelgestelde-vragen-2.2.2&filter[active]=1
Ik heb de vooruitbetalingsfactuur voldaan, wanneer kan ik de goederen verwachten?

Indien u een bestelling plaatst welke middels een vooruitbetalingsfactuur wordt voldaan ontvangt u van onze verkoopmedewerkers een indicatieve levertermijn. Op het moment dat wij de betaling ontvangen hebben zullen wij u hiervan een bevestiging sturen met daarbij de datum voor het afhalen of bezorgen. 

Waar kan ik de leverdatum van mijn bestelling vinden?

Op onze orderbevestiging kunt u de leverdatum van uw bestelling vinden. 

Naar welk e-mail adres kan ik de bijbehorende certificaten verzenden voor de levering van goederen?

U kunt de certificaten voor de levering verzenden aan receptie@heuvelman.com, let op dat de heatnummers van het te leveren materiaal bij ons bekend moeten zijn alvorens we beginnen met het lossen van de goederen. Voor meer informatie aangaande het voor-aanmelden of het leveren van goederen kunt u onze instructies downloaden op onze downloadpagina.

Waarom krijg ik een 3.1 certificaat (volgens EN10204) berekend bij mijn bestelling?

Wanneer u materialen in de kwaliteit S355 bij ons bestelt krijgt u hier altijd een bijbehorend 3.1 certificaat (volgens EN10204) bij geleverd. Wij maken hierop geen uitzonderingen omdat wij de traceerbaarheid/herleidbaarheid te allen tijde willen garanderen bij deze kwaliteit. 

Tot welke hoogte kunnen jullie profielen staand verstek zagen?

Wij kunnen profielen met een maximale hoogte van 700mm in staand verstek zagen. 

Hebben jullie mogelijkheid tot het aanbrengen van Sigmaweld?

Nee, helaas. Wij hebben enkel mogelijkheid tot stralen (SA 2,5) en/of meniën van profielen in een tijdelijke transportmenie. Wij kunnen bestellingen eventueel wel rechtstreek voor u afleveren bij een verwerker van Sigmaweld indien gewenst. 

Waar kan ik terecht met vragen over certificaten?

U kunt contact opnemen per e-mail met receptie@heuvelman.com voor eventuele vragen aangaande certificaten, of telefonisch op 0318-509300.

Kan ik een bijbehorend 3.1 certificaat (volgens EN10204) ontvangen bij de bestelde materialen?

Zeker, wij hebben bij al onze profielen in de kwaliteit S235, S275 alsmede S355J2 een bijbehorend 3.1 certificaat (volgens EN10204) beschikbaar. Dit betekent dat wij de traceerbaarheid van al deze materialen kunnen garanderen. Indien u een 3.1 certificaat (volgens EN10204) wenst te ontvangen dient u dit vooraf bij bestelling aan te geven. Indien u dit achteraf wilt kan het zijn dat er hogere kosten worden berekend. 

Kunnen jullie alle profielen stralen en/of meniën?

We kunnen het volgende stralen: hoekprofielen vanaf 30x30x4mm, kokers vanaf 30x30x3mm, buizen vanaf dia. 26,9mm, plat vanaf 6mm dik, massief rond vanaf dia. 10mm, en massief vierkant vanaf 8x8mm. 

Kan ik bestellingen neutraal laten leveren bij mijn klant?

Ja, wij hebben de mogelijkheid om uw bestelling neutraal rechtstreeks bij uw klanten af te leveren in neutrale vrachtwagens zonder kenmerken van Heuvelman Staal. 

Wat is de levertijd op bewerkingen?

De levertijden op bewerkingen kunnen sterk variëren afhankelijk van de soort bewerking en de planning. Het is het raadzaam om actuele levertijden van de gewenste bewerkingen op te vragen bij uw contactpersoon. Let op dat tussen het moment van aanvragen en bestellen de levertijd alsnog kan veranderen. 

Ik heb oud ijzer en/of schroot liggen, kan ik dit bij jullie inleveren?

Helaas, wij nemen geen oud ijzer of schroot meer aan.

Ik zie geen materiaalprijzen op de website, waar kan ik deze aanvragen?

Omdat de prijzen van staal regelmatig onderhevig zijn aan fluctuaties hebben wij geen vaste prijzen. Voor prijsaanvragen kunt u ons contacteren via de contactpagina op onze website, telefonisch op 0318-509300, of u kunt ons per mail bereiken op info@heuvelman.com. 

Tot hoe laat kan ik mijn bestelling afhalen?

U kunt uw bestelling na de overeengekomen leverdatum afhalen op werkdagen (ma-vrij) tussen 08:00 uur 's morgens en 14:00 uur 's middags, met uitzondering op vrijdag, dan kunt u afhalen tot maximaal 12:00 uur. Voor meer informatie aangaande het afhalen van goederen kunt u onze afhaalinstructies downloaden op de downloadpagina. 

Waar kan ik informatie vinden voor het afhalen van goederen?

Voor uitgebreide informatie aangaande het afhalen van goederen kunt u onze afhaalinstructies downloaden op onze downloadpagina. 

Waar kan ik informatie vinden voor het aanleveren van goederen?

Voor uitgebreide informatie aangaande het leveren van goederen kunt u onze leverinstructies downloaden op onze downloadpagina. 

Waar kan ik informatie vinden voor het vooraanmelden van goederen?

Voor uitgebreide informatie aangaande het vooraanmelden van goederen kunt u onze aanmeldinstructies downloaden op onze downloadpagina.

Wordt er aan de balie verkocht en kan ik het materiaal direct meenemen?

Nee, het is bij ons uitsluitend mogelijk om materialen af te nemen op bestelling. Indien u materiaal wilt bestellen kunt u dit telefonisch of per mail doen. Wij zullen u hierbij informeren over de leverdatum. Afhankelijk van de overeengekomen betalingsconditie ontvangt u een vooruitbetalingsfactuur, of dient de betaling achteraf te worden voldaan. U kunt bij ons niet pinnen of contact afrekenen. 

Tot hoe laat kunnen wij goederen aanleveren?

U kunt uitsluitend goederen aanleveren die voor-aangemeld zijn. Op de overeengekomen datum dient de levering van goederen voor 12:00 uur plaats te vinden. Voor meer informatie aangaande het leveren van goederen kunt u onze leverinstructies downloaden op onze downloadpagina. 

OP ZOEK NAAR EEN ANTWOORD

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heuvelman Staal
Veenendaal